mandag den 28. maj 2012

Italiensk brød

Det var egentlig min ambition at blogge en ny opskrift hver dag, og til sidst vil jeg have total orden i mit opskrift-arkiv! Men det er jo ikke altid, at handlingerne kan følge med drømmene .....

I dag er det en opskrift på italiensk brød, som er fast del af måltider i familien. Opskriften har vi fået på et madkursus i Frankrig, som flere i familien har gennemgået. Og skal igen i slutningen af september - jubii!

Dej:
1/2 liter lunken vand, ca 28 grader
50 g gær
1 spsk havsalt
1 spsk olivenolie + til pensling af brødet
1 stor tsk honning
Ca 750-800 g god hvedemel (evt pizzamel med lidt durummel). Hvis du bruger durummel, skal det max være halvdelen af melet, da brødet ellers bliver for bastant.

Opløs salt og gær i det lunkne vand i en stor skål, tilsæt honning og olivenolie. Kom melet i lidt efter lidt. Start med et piskeris. Når blandingen bliver for tyk, benyt da en grydeske. Tilsæt mel, indtil dejen begynder at slippe skålen. (Dejen skal være våd).

Dæk dejen med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse, ca 1 time ved stuetemperatur.

Forvarm ovnen til ca 225 grader. Kom bagepapir på en bradepande, pensl med lidt olivenolie. Med fugtig hånd deles dejen i 3 store kugler og anbringes på bradepanden. De pensles med olivenolie og dækkes med wita-etap og efterhæver ca 1/2 time.

Plastic fjernes, brødet bages i ca 25 minutter. Det er færdigt, når det lyder hult, når man slår på det. Brødet køles af på en rist.

Brødet kan sagtens pyntes med fx salt, tomatsauce, krydderurter eller lignende.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar